Naziv novog brenda u pripremi

Rada je rođena 8. septembra 1974. godine 14.00h u Kotoru. Djevojačko prezime Krivokapić, pravo ime Radojka od oca Đura (otac Bogdan i majka Joka) i majke Vidosave Kaluđerović (otac Andrija i majka Dobrana). Otac je radio u industriji ležaja u Livnici Kotor, majka je bila zdravstveni radnik u Opštoj bolnici Kotor. Djetinjstvo joj je obilježeno sa puno roditeljske ljubavi. Mladost pamti po luksuzu koji joj je omogućio brat Radoslav, pomorac. Završila osnovnu školu „Njegoš” u Kotoru i njeni učitelji su bili Veljko Roganović i Jasmina Rešetar. Završila srednju hemijsku školu kod razredne Radmile Bogdanović, Školski centar Kotor (današnje Gimnazija Kotor i Srednja pomorska škola Kotor) i praksu u laboratoriji Opšte bolnice Kotor. Kao djevojčica izrazila je želju da bude modna kreatorka i ima četvoro djece što je kasnije i ostvarila. U prvom braku sa Radonjić Petrom, s kojim je bila u vezi 7 godina (14.02.1998 - razvedeni na prvom ročištu 08.10.2019. sudija Veljko Bulatović) je rodila Neđeljku (godina rođenja 1999, student Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore; Akademske master studije na studijskom programu Ekonomija, na smjeru Ekonomska politika), Valentinu (godina rođenja 2001, student Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore; studijski program Medicina), Nebojšu (2007) i Teodoru (2013).

Završila školu za modnu kreatorku i stilistkinju École de la Chambre Syndicale de la Couture Parisienne devient l'Institut Français de la Mode u saradnji sa Akademijom likovnih umetnosti u Beogradu za jednu generaciju učenika 1994/95. sa nastavnim planom i programom u trajanju od četiri godine u kontinuitetu, koju je završila sa ocjenom A, kreirajući kadar sposoban za brzo uključivanje u praksu kod najpoznatijih svjetskih kreatora u trajanju od godinu dana. Momčilo Kovačević, direktor škole. Profesionalnu praksu završila u Milanu za generaciju 1996/97. kod jednog od najpoznatijih svjetskih kreatora Giorgio Armani koji je upoznao i sa nekoliko najboljih svjetskih kreatora (Giovanni Versace, Valentino Garavani, Karl Lagerfeld, Roberto Cavalli), a gdje je Rada imala priliku dopuniti svoje dotadašnje znanje. Praksu je obavljala i kod konstruktorke odjeće Ljiljane Kovač. Specijalizaciju i doktorat modnog dizajna završila u Beogradu 1998. Položila majstorske ispite po uzoru njemačkog majstorskog ispita koje je finansirala njemačka Vlada godine 2018. u Crnoj Gori: pravo, stručna i radna pedagogija, trgovina i privreda. Primila majstorsko pismo u Beogradu, septembar 2018.

Radila je na državnoj televiziji na kulturi odijevanja voditelja i muzičara. Emitovana je njena kultna modna autorska emisija "Styling". Rada je u saradnji sa vlasnicama modnih agencija Sonjom Štilet i Emom Čivović radila sa manekenima za potrebe snimanja filmova, reklamnih spotova za inostrane televizijske kuće i Radinim modnim revijama pod nazivima „Ostvarene riječi” i „Moja zvijezda”. Uzela učešća na muzičkom festivalu u vidu osmišljavanja i realizacije stajlinga izvođaca. Držala je predavanja o modi. Kreirala jeans kolekcije za modne brendove. Sarađivala je sa svjetski poznatim i najljepšim crnogorskim manekenom Filipom Kapisodom koji je njenom revijom pod nazivom „Kotor”, predstavljenoj uživo u televizijskoj emisiji kod voditelja i urednika Sabrije Vulića, završio manekensku karijeru. Frizure za modnu reviju „Kotor” stilizovala je Iva Skladani. Rada Krivokapić Radonjić je učestvovala na prvom crnogorskom Fashion week-u. Održavala je samostalne modne revije uz direktan tv prenos. Imala učešća na Internacionalnim manifestacijama. Prvu prodaju svojih odjevnih predmeta imala je u gradu u kojem živi Kotoru i u glavnom gradu Podgorici. Bila je članica udruženja kreatorki visoke mode Crne Gore. Radila je maske za najbolje karnevalske grupe. Napisala knjige "Odijevanje" i "Krojenje i šivenje". Radila u uspostavljanju tehničke infrastrukture i optimizaciji prema manekenkama koje su nosile modele poznatih brendova. Dizajnirala novi modni detalj Kovilm koji predstavlja preoblikovanu kravatu i leptir-mašnu. Ono pretpostavlja dugoročnu, tačnije vječnu upamćenost svojih prethodnika. Rješenje registracije dizajna kovilm je izdato 16.07.2020. u Ministarstvu ekonomije i kovilm je zvanično priznat modni detalj u svijetu. Kovilm je zaštićen na osnovu Zakona o pravnoj zaštiti industrijskog dizajna i nije dozvoljena njegova izrada bez izdavanja licence. Rješenje registracije dizajna zentivns je izdato 30.6.2022. u Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma i zentivns je zvanično priznata nošnja u svijetu. Zentivns je zaštićen na osnovu Zakona o pravnoj zaštiti industrijskog dizajna i nije dozvoljena njegova izrada bez izdavanja licence. Zbog unaprijeđenja brendova 2022/23. položila je završni ispit na Akademiji Oxford i završila praksu u JM & CO D.O.O. gdje je od strane vlasnika Jovanović i menadžerke Suzi Brkanović Nikčević usavršila organizacione vještine i hotelijerstvo. U Londonu, u Velikoj Britaniji 31.07.2023. proglašena je za najboljeg svjetskog modnog dizajnera za 2022/23 godinu u konkurenciji svih država svijeta. Osnivač je i jedini vlasnik brendova Rada Radonjić, Kovilm, Rada Krivokapić Radonjić.

Print

Dizajnirano je 19. jula 2021.


Knjiga „Krojenje i šivenje”

Parfem za muškarce

Donji veš za muškarce i žene

Modna revija pod nazivom „Bezvremenske teget-bijele pruge”

Kupaći kostimi

Marame za plažu

Obuća za muškarce i obuća za žene
[email protected]


21.8.2023.

Pokrenuta inicijativa novog brenda

Modni kreatori iz različitih kulturnih i ekonomskih centara šalju inpute ne samo o modernom tj. poželjnom izgledu, već nas usmjeravaju na određeni stil, način razmišljanja i ponašanja. Rada je stvorila stil koji, sa izuzetnom dosljednošću, izražava precizan cilj - istrajnost u pravilnom razmišljanju i ponašanju.

Vijesti i novosti o aktuelnim projektima novog brenda

Podrška istraživanju

Hvala Vam što učestvujete u recikliranju mode. Vaš tekstil biće iskorišćen za ponovno nošenje, prenamjenu ili recikliranje

CITATI

„Parfem najavljuje vaš dolazak i podsjeća na vas kada niste tu.”

„Pravda je spora, ali dostižna.”

„Budite najbolji u svemu što jeste.”

„Hrabrost je biti spreman na sve.”

„Treba postaviti granice vlastitoj ambiciji.”

„Najbolje dolazi onima koji urade nešto povodom toga.”

„Niko nije bezgrešan.”

„Sloboda je najvažnija.”

„Naučite djecu odgovornosti i nezavisnosti.”

„Svojim neprijateljima radi dobro da bi ih pobijedio.”

„Važne stvari postigli su ljudi koji nisu odustajali.”

„Sreća je zdrav duh u zdravom tijelu.”